Där synden flödar över…

…där flödar nåden än mer. (jfr Rom 5:20)

Det är ofta lätt, i alla fall för min egen del, att så överdrivet fokusera på det ondas närmast bländande omfattning i vår värld att jag blir blind för nådens verk i världen. Nåden flödar alltid mer än synden, därför att Gud alltid är större än det skapade och Hans godhet alltid vinner över mörkret. Men nåden verkar inte som synden med buller och bång, eller oftast inte i alla fall. Medan synden genom sin upproriska natur stoltserar öppet med sin skamlöshet, så verkar nåden bakom fiendens linjer, utom sikte.

Vår Herre föddes i Betlehem, i en liten by på den israeliska landsbygden för lite drygt två tusen år sedan. Hans mor och Hans fosterfar var ödmjuka och fattiga, hårt arbetande och rättfärdiga. De gjorde inte stort väsen av sig utan vandrade med Gud såsom Enok och Noa gjort före dem och som människor skulle göra även efter dem. Men det var något mycket speciellt med det barn som föddes i Betlehem, det var Gud själv, som nästan smög in i världen, utöver sina föräldrar endast erkänd som kungarnas Kung av några herdar och män från öster.

Vi kanske inte ska leta efter nådens verk i nyheterna. Vi kanske ska leta först och främst i vår egen själ. Det är där Gud övervinner ondskan, utom sikte för världen.

Annonser

Om hilaron

Katolik, gift, matematikstudent, jobbar på äldreboende. Älskar Gud, Maria, min fru, min familj, mina vänner, mina fiender. Allt vilar i Guds händer!
Det här inlägget postades i Otrampad mark. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s