Frälsning

Den helgonlike kardinal Mercier brukade säga att vem som helst som lyckades spendera så lite som fem minuter varje dag i uppriktig och förvissad bön om ledning och tröst från den Helige Ande, och om att bli fylld av Hans gåvor, i princip var försäkrad om frälsningen. (Ärkebiskop Marcel Lefebvre, Pastoralt brev, 24 februari, 1949)

Den Helige Andes verk är helgelse. Helgelsens slutmål är evig glädje och gemenskap med Gud den Allsmäktige. Ditt verk är bön, pliktuppfyllelse och förtröstan. Ty det är inte du, det är Han. Lev som om du inte levde, dö som om du inte dog, ät som om du inte åt, arbeta som om du inte arbetade; lev som om Han levde, dö som om Han dog, ät som om Han åt, arbeta som om Han arbetade.

Kom, Helige Ande, fyll dina troendes hjärtan och uppväck i oss din kärleks brinnande låga.

V. Sänd Din Ande och vi skall bli skapade.
R. Och Du skall förnya jorden.

Låt oss bedja. O Gud, som genom Helig Andes ljus, uppfostrar dina troendes hjärtan, benåda oss genom samme Ande att fröjdas i det som är sant och för evigt glädjas i Hans tröst. Genom Jesus Kristus, Vår Herre. Amen.

Annonser

Om hilaron

Katolik, gift, matematikstudent, jobbar på äldreboende. Älskar Gud, Maria, min fru, min familj, mina vänner, mina fiender. Allt vilar i Guds händer!
Det här inlägget postades i Otrampad mark. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s